Byråns tjänster är inte tillgängliga för närvarande


Textbearbetning

Är din text tillräckligt informativ?

Om det finns en befintlig text, kollas den igenom och redigeras. Jag lägger till text, ändrar eller tar bort din text och ser till att budskapet presenteras som du vill och med fokus på din målgrupp. Den befintliga texten faktagranskas inte av Calibri. Om du bara har stödord, skriver jag hela texten till dig och där ingår självfallet faktagranskning och eventuella källhänvisningar.


Textredigering

Är budskapet tydligt?

Texten disponeras om så att budskapet tydliggörs och presentationen ges en målgruppsanpassad finish. Den befintliga texten redigeras enbart. Ingen ny text kommer att lägga till, om det inte är nödvändigt för att få flyt i texten. Ingen faktagranskning av din befintliga text kommer att ske.


Språkgranskning och korrekturläsning 

Tål texten en granskning?

Calibri synar din text beträffande stavfel, syftningsfel, felaktigheter i grammatik eller uttryck. Ingen ny text kommer att läggas till, om det inte är nödvändigt för att få flyt i texten. Texten kan komma att behöva disponeras om. Ingen faktagranskning av din befintliga text kommer att ske. Du väljer själv om du vill ha en korrekturmarkerad eller en korrigerad version av texten tillbaka från mig.


Skrivcoachning

Personlig skrivtränare

Har du kört fast med ditt skrivande? Ligger ditt halvfärdiga bokprojekt och samlar damm? Jag hjälper dig vidare, med stöd och hjälp botar vi skrivkrampen och hittar lusten igen. Du kanske rentav är klar med ditt manus, men skulle vilja förbättra något. Hör av dig! info@calibri.se


Skrivarkurs

Kreativt skrivande för barn och vuxna

En bra författare måste alltid vara bra på att berätta för att locka sina läsare. Hur lyckas man med det? Vad behöver man tänka på när det gäller gestaltning, hur skriver man spännande och hur ser en bra skriven dialog ut? Calibri Textbyrå erbjuder skrivarkurser för både barn (9-16 år) och vuxna. Antingen på distans, via E-post och internet, eller fysiskt på plats i den lokal du anser lämplig.

Några delar som ingår i kurserna:

 • Dramaturgi
 • Gestaltning
 • Dialog
 • Kåseri
 • Lyrik
 • Journalistik

Renskrivning och Utskrift

Digitalisera dina anteckningar

Har du handskrivna dokument, anteckningar eller annat som skulle behöva renskrivas? Calibri kan hjälpa dig med detta under förutsättningen att originaltexten är på svenska, läsbar, inte stenograferad eller är i så dåligt skick att den inte går att kopiera eller scanna.


Lektörsläsning med utlåtande

Håller den röda tråden hela vägen?

Calibri kan även bistå med lektörsläsning samt ett skriftligt utlåtande. Det kan vara en fördel att låta någon läsa och kommentera din text, novell eller roman, innan du skickar in den till ett förlag eller tryckeri. Jag fokuserar här på innehållet, letar luckor, inkonsekvenser, belyser förbättringspunkter och lyfter fram frågeställningar som din text uppmuntrar till. Ingen språkgranskning eller korrekturläsning ingår. Det kan du självfallet också få hjälp med, när texten är klar.

Intresserad?

Så här gör du:

 1. Skicka befintligt textmaterial till Calibri via mail, alternativt dina önskemål om textinnehåll. Beskriv din målgrupp, textens omfattning och hur / var den ska presenteras / publiceras. Var tydlig när du talar om exakt vad det är du vill ha hjälp med. Maila även dina kontaktuppgifter.
 2. Calibri bekräftar ditt mail med en sammanfattning av arbetet, uppskattad leveranstid samt pris.
 3. Du accepterar genom att svara på Calibris mail.
 4. ( inget jobb påbörjas förrän Calibri fått din bekräftelse )
 5. Calibri påbörjar arbetet enligt leverans och betalningsvillkoren i bekräftelsen.

Maila Calibri: info@calibri.se


Vill du ha hjälp med annat textarbete än det som nämnts här bredvid?

Hör av dig till mig så diskuterar vi igenom dina önskemål.

Notera att Calibri Textbyrå inte åtar sig uppdrag som gäller uppsatser eller andra former av bedömningsarbeten.
I dessa fall måste skribentens egen utsaga vara gällande, utan inblandning av utomstående part.


Var snäll mot miljön och skriv inte ut dokument om du inte absolut behöver det!